Het verhaal van Gerard

Hoe toegankelijk is het sociaal domein van Winterswijk?

Gerard wil met de regiotaxi reizen
Gerard is een man van zestig jaar. Hij heeft een licht verstandelijke beperking. Hij is getrouwd. Zijn partner heeft ook een licht verstandelijke beperking. Gerard woont op zichzelf met begeleiding. De begeleiding komt van zorgorganisatie De Lichtenvoorde. Gerard werkt al zo’n twaalf jaar bij de gemeentelijke plantsoenendienst. Hij verzorgt de tuintjes en de natuur van de gemeente.

Gerard kan niet meer meerijden met zijn buurvrouw
Gerard bedenkt zelf een vraag: zijn buurvrouw is verhuisd. Nu kan hij niet meer meerijden met haar. Daarom wil hij reizen met de regiotaxi. Hij wil graag bij zijn familie op bezoek.

Gerard belt voor zijn vraag De Post. Hij krijgt gelijk iemand aan de telefoon. Hij stelt goed en rustig zijn vraag aan de telefoon. De mevrouw luistert goed. Ze geeft hem de tijd.

De mevrouw nodigt hem uit bij De Post. Dan kunnen ze verder praten. Gerard vertelt: ‘Ik ben nu minder mobiel. Het is moeilijk om naar De Post te komen.’ De mevrouw zegt: ‘Dan hoef je zelf niet te komen. Een collega zal je bellen.’ Gerard vindt het goed.

Gerard vond het gesprek goed gaan
Gerard vertelt: ‘Ze luisterde goed aan de telefoon.’ De informatie was duidelijk. De mevrouw gebruikte geen moeilijke woorden. Ze dacht met Gerard mee. Toen Gerard niet langs kon komen, bedacht ze een andere oplossing.

De mevrouw vertelde alleen niet wanneer haar collega terugbelt. Gerard denkt dat de collega snel terugbelt. Hij wil naast de telefoon blijven wachten. Een dag later belt een mevrouw van De Post Gerard terug. De vraag was natuurlijk verzonnen. Dus zegt Gerard: ‘Ik heb nu een andere oplossing gevonden.’

In het kort: de mevrouw luistert goed naar Gerard. Ze verzint ook een oplossing

Gerard belde naar De Post. De mevrouw luisterde goed naar Gerard. Hij kon alleen niet zelf naar De Post komen. Ze bedacht een oplossing. Een collega zou Gerard bellen. De mevrouw zei alleen niet wanneer ze Gerard ging terugbellen. Gerard wilde bij de telefoon wachten op het telefoontje. Een dag later belde De Post Gerard.

Terug naar overzicht